El Caminito del Rey – Andalusien med sug i maven

El Caminito del Ray
El Caminito del Ray. Foto: dancing_triss. CC BY 2.0

Der er garanti for sug i maven og en enestående naturoplevelse, hvis du begiver dig ud på en tur ad El Caminito del Rey i Andalusien. Den spektakulære vandresti som inkluderer en gangbro, der godt kan fremkalde lidt højdeskræk, er på Lonely Planet’s liste over verdens mest interessante attraktioner.

Kongens lille sti

El Caminito del Rey, som oversat til dansk betyder “Kongens lille sti”, ligger knap en times kørsel nordvest for Malaga nær den lille by El Chorro. Stien blev oprindeligt etableret imellem 1901 og 1905 for at give arbejdere en nem genvej mellem to vandkraftværker i området.

Stien blev dog også hurtigt en yndet genvej for den øvrige befolkning i og omkring El Chorro. I 1921 spadserede den spanske konge Alfons XIII en tur på stien, hvorfra navnet El Caminito del Rey stammer.

Den mest berømte del af stien er en gangbro, som klynger sig til klippevæggene højt over kløften Garganta del Chorro. Efter årtiers forfald var særligt denne del af stien dog sidst i 1990’erne i en temmelig sørgelig forfatning. Det var derfor efterhånden kun de mest dristige vovehalse, som turde begive sig ud på den hullede gangbro. Efter flere dødsulykker blev stien helt lukket for offentligheden i år 2000.

Lider du af højdeskræk, vil nogle dele af stien nok være en udfordring. Foto: Mateusz PlintaUnsplash

Genåbnet efter renovation

Efter flere års restaureringsarbejde og en investering på 5 millioner euro, genåbnede Andalusiens berømte kongesti igen i 2015 og du kan nu begive dig ud på den spektakulære vandresti. Du kan købe en almindelig billet, som blot giver adgang eller vælge en gruppetur med guide. Under alle omstændigheder bør du købe din billet i god tid. Særligt i sommerhøjsæsonen kan der være rift om billetterne. Minimumsalder er 8 år.

Ifølge den officielle beskrivelse er den samlede længde af El Caminito del Rey på 7,7 kilometer, hvoraf 2,9 kilometer er ad de berømte gangbroer. Man har ved renovationen brugt de oprindelige teknikker og materialer, men har også lavet nye platforme med glasbund for at give besøgende et svimlende kig ned i kløftens dyb.

Du skal regne med at bruge 3-4 timer på at gå den fulde længde af stien.

El Caminito del Rey
Der er rig mulighed for at nyde flotte udsigter undervejs. Foto: Valeriano GUnsplash

Praktiske tips til din tur

Det bedste tidspunkt at gå på El Caminito del Rey er normalt om foråret eller sensommer/efterår, hvor vejret er mildt og der er mindre trængsel. Om sommeren kan vejret være meget varmt og ofte er der rift om adgangsbilletterne. Om vinteren kan stien være lukket på grund af dårligt vejr.

Endelig er det en god idé at overveje, hvor lang tid du vil afsætte til turen. Vandreturen kan tage mellem tre og fem timer afhængigt af dit tempo, og hvor mange pauser du tager undervejs. Det kan anbefales at afsætte god tid til turen, så du har tid til at nyde det uden stress. Det anbefales, at du møder op ved indgangen mindst 30 minutter inden adgangstidspunktet på din billet.

El Caminito del Rey er ensrettet (skal følges fra nord til syd) og er ikke en rundstrækning. Du skal derfor selv sørge for at komme tilbage til udgangspunktet. Der kører dog en shuttlebus mellem den nordlige adgang (Ardales) og den sydlige adgang (El Chorro, Álora) og omvendt.

Du kan finde mere information om aktuelle adgangsforhold, sikkerhed, historie og købe din adgangsbillet til vandrestien på den officielle hjemmeside for El Caminito del Rey her

Foto: Mateusz PlintaUnsplash

Efter vandreturen

Efter en vandretur på El Caminito del Rey kan du tage en slapper og nyde området. Der er flere spisesteder i området, hvor du kan få en velfortjent frokost eller aftensmad, og priserne er rimelige.

Et populært sted at besøge efter vandreturen er den lille landsby El Chorro, der ligger i nærheden. Her kan du slentre rundt i gaderne og nyde den smukke udsigt over landskabet og de omkringliggende bjerge. Der er også et par restauranter og barer i området, hvor du kan hvile fødderne og nyde en forfriskning.

Rejser til Andalusien

Kongens lille sti er langt fra den eneste mulighed for at holde en aktiv ferie i Andalusien. Læs for eksempel også om at udforske Andalusien på de grønne stier.

Dertil kommer naturligvis de mange andre spændende oplevelser, der venter dig i denne del af Spanien i form af kulturliv, strande, dejlig mad og meget mere. Alt sammen kan du fordybe dig i på en rejse med Escapeaway.

>> Se alle rejser til Andalusien med Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere