Det sker på Madeira i 2015 – kalender med festival, oplevelser og events

Rejsetip Madeira, den smukke natur

Madeira er alene i kraft af sine storslåede landskaber, milde klima og gæstfrie lokalbefolkning et ideelt rejsemål. Men dertil kommer, at året på Madeira byder på en lang række festivaler, markeder og andre spændende begivenheder, som giver din ferie ekstra kolorit og sikkerhed for unikke ferieminder.

Et kig i kalenderen for 2015 på Madeira viser da også, at der igen vil være en bred vifte af interessante begivenheder med noget for enhver smag. Herunder får du et udpluk af, hvad der venter dig af uforglemmelige oplevelser på “blomsterøen”.

Skal du til Madeira i 2016

Skal du rejse til madeira i 2016 så kan du allerede nu se datoer for de vigtigste begivenheder.

Kalender 2016 med festival, oplevelser og events er nu online

Karneval på Madeira 11-18. februar
Første punkt i programmet for 2015 på Madeira er det traditionsrige karneval – Festas de Carnaval, som i årets korteste måned bringer fest og farver til gaderne i hovedbyen Funchal, når tusindvis af deltagere i smukke kostumer danser gennem byen til sambarytmer.

Har du selv lyst til at deltage i løjerne, er der også mulighed for det i optoget ‘o Trapalhão’.

Madeira blomsterparade. Foto: Porto Bay Events, Creative Commons.

Madeiras blomsterfestival 16-22. april
Festa da Flor vil igen i 2015 sætte streg under Madeiras status som “blomster-øen”, når den traditionsrige blomsterfestival i april forvandler Funchal til et sanseorgie af farver og dufte takket være overdådige dekorationer, blomstermarkeder, parader og konkurrencer, hvor lokale fra hele øen samles.

Særligt weekenden, hvor flest lokale har mulighed for at deltage, er normalt blomsterfestivalens højdepunkt med mange begivenheder såsom den store parade søndag, hvor hundredvis af blomsterdansere og dekorerede paradekøretøjer bevæger sig gennem Funchal.

Læs mere om blomsterfestivalen på Madeira

Den atlantiske festival 6-28. juni
Blandt danske rejsende er Madeira især et populært vinterrejsemål, men den portugisiske ø er dog mindst ligeså interessant i sommermånederne.

Sommerens største festival på Madeira er den atlantiske festival, som også i 2015 indleder sommersæsonen med et alsidigt udvalg af aktiviteter og events, der blandt andet i løbet af de fire lørdage i juni inkluderer en stor fyrværkerikonkurrence i Funchal bugt og Madeira Musikfestival. Derudover omfatter Festival do Atlântico fejringen af en række helgenskikkelser som for eksempel Santo António, São Pedro og São João, hvilket også er en unik oplevelse og en chance for at møde de lokale.

Rali Vinho de Madeira 30. juli-1. august
Sportens verden er også repræsenteret i kalenderen for årets begivenheder på Madeira. Rallyløbet ‘Rali Vinho de Madeira’ samler således nogle af verdens bedste rallykørere til et udfordrende løb i de bjergrige områder på Madeira.

Det er således ikke øens berømte hedvin, der tiltrækkere tusindvis af motorsport interesserede til Vinrally på Madeira, men derimod chancen for at se deltagerne suse afsted gennem spektakulære landskaber. Åbningen på løbet, som starter og slutter i Funchal, markeres dog med en skål i den berømte Madeira-vin.

Madeira vinfestival 30. august-7. september
Lidt senere på sommeren er det dog vinen, som er i centrum. Vinfestivalen på Madeira fejrer således ikke blot det færdige produkt, men omfatter hele stort set alle trin i fremstillingen af den traditionelle Madeira-vin.

I Funchal er der forskellige shows, udstillinger, prøvesmagninger og folkemusik, mens du i den nærliggende by Câmara de Lobos kan opleve hele høst- og vinfremstillingsprocessen lige fra plukningen til fodtrampningen af druerne. Begge steder er der en herlig stemning og folkefest.

Columbus Festival 17-19. september
Den store opdagelsesrejsende Christoffer Columbus boede en overgang på Madeiras lille naboø Porto Santo, og i september afholdes en festival til hans ære i byen Vila Baleira.

Columbus Festival byder her på en vifte af udstillinger, koncerter og genopførsel af historiske begivenheder fra tiden med de store portugisiske opdagelsesrejser.

Læs mere om Columbus-festivalen på Madeira

Madeira naturfestival 4-11. oktober
Madeira Naturfestival afholdes i 2015 for fjerde år i træk, og festivalen som har til formål at præsentere de mange muligheder for at udforske naturen på Madeira på en aktiv ferie, er nu også blevet blåstemplet af Madeiras turistråd.

Naturfestivalen er en chance for at opleve de mange muligheder for aktive ferier på Madeira, der omfatter meget mere end blot de smukke vandreture langs de berømte levadaer. I ugens løb kan besøgende i alle aldre således prøve kræfter med sjove aktiviteter både til lands og vands. Tag for eksempel med på hvalsafari eller prøv at paraglide.

Jule- og nytårsfejring 1. december-6. januar 2016
Hele julemåneden er på Madeira er præget af traditionsrige festligheder med fantastiske dekorationer og hyggelige julemarkeder. Ligeledes er der rig mulighed for at opleve messer i mange af Madeiras kirker.

Året på Madeira sluttes af med et ordentlig brag. For mange besøgende er det således især det spektakulære nytårsfyrværkeri, som er højdepunktet på en rejse til Madeira i julen og nytåret. Det store fyrværkeri langs havnefronten i Madeiras hovedstad Funchal er verdensberømt og blandt de største af sin slags.

Læs mere i Maries indlæg om nytår på Madeira

Uanset hvornår på året du vælger at rejse til Madeira, venter der altså store kulturelle oplevelser. Vores hideaways på Madeira udgør perfekte udgangspunkter for at opleve og eventuelt deltage i de mange forskellige begivenheder på den smukke ø.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere