De bedste udsigtspunkter på Madeira

Landskab på Madeira

Madeira opstod fra havet ved store vulkanudbrud for omkring syv millioner år siden, der over tid resulterede i et 5,5 kilometer højt vulkanmassiv, hvoraf kun en tredjedel stikker op over havets overflade. Talrige vulkanudbrud afbrudt af perioder med kraftig erosion er det, som over millioner af år har skabt Madeiras dramatiske, bjergrige landskaber med dybe dale og høje tinder.

Udsigtspunkter på Madeira

Når du i dag rejser til Madeira med Hideaways, kan du nyde de spektakulære landskaber fra talrige udsigtspunkter (miradouros) rundt omkring på hele øen. Bestil eventuelt billeje sammen med din rejse, så du nemt kan opleve de flotteste udsigter og landskaber i ro og mag.

Pico de Ruivo, Madeira. Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/johny/">John Kraus</a>, <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">Creative Commons</a>.Pico de Ruivo, Madeira. Foto: John Kraus, Creative Commons.

Pico Ruivo

Madeiras højeste bjerg (Portugals tredjehøjeste) er bjerget Pico Ruivo, hvorfra du i 1862 meters højde i klart vejr har en fantastisk udsigt over blandt andet Curral das Freiras (Nonnernes Dal), Desertasøerne og Porto Santo. Udsigtspunktet på Pico Ruivo kan kun nås til fods, men trods sin højde er det takket være en fin sti forholdsvis nemt tilgængeligt. De bedste udsigter herfra er ofte i de tidlige morgentimer, hvor det selv i sommermånederne kan være køligt på toppen. Så husk overtøj.

Pico do ArieiroPico do Arieiro. Foto: Jarkko Laine, Creative Commons.

Pico do Arieiro

Det næsthøjeste udsigtspunkt på Madeira, Pico do Arieiro (1818 meter), byder på flotte vuer over de centrale bjerge på Madeira. Udsigtpunktets nærhed til Funchal og det faktum, at det kan nås både med bil og til fods, gør det til et af de mest besøgte på Madeira.

Fra udsigtspunktet på Pico do Arieiro kan du følge en af Madeiras flotteste vandreruter til føromtalte Pico Ruivo.

Eira do Serrado

Fra udsigtsplatform ved Eira do Serrado i 1095 meters højde har du en svimlende udsigt ned i berømte dal, Curral das Freiras, hvor den maleriske landsby af samme navn ligger omkranset af flere af Madeiras højeste toppe.

Adgang til udsigtsplatformen er til fods ad en sti, som starter i Estalagem Eira do Serrado.

Ponta do Rosto

Tager du turen ad den snævre vej ud til Ponta do Rosto udsigtspunktet på São Lourenço-halvøen, belønnes du med dramatiske udsigter langs Madeiras stejle nord og sydkyst. I klart vejr kan du mod nord sågar se naboøen Porto Santo herfra.

Der er godt 30 kilometers kørsel fra Funchal til udsigtspunktet Ponta do Rosto.

Ponta de São LourençoUdsigt fra Ponta de São Lourenço. Foto: Allie Caulfield, Creative Commons.

Der findes mange flere (måske endnu bedre?) udsigtspunkter på Madeira, end de få vi har fundet plads til at omtale her. Udover besøg ved de mest kendte og spektakulære udsigter, er en del af oplevelsen på Madeira da også netop de mange smukke udsigter, som overrasker dig på din vej rundt på øen.

Rejser til Madeira med Hideaways

Sætter du pris på at bo med god udsigt i din ferie, bør du læse Maries beskrivelse af det nye gemmested på Madeira, Quinta da Bela Vista.

Du kan naturligvis også finde endnu mere inspiration til de bedste seværdigheder på Madeira i rejsebloggen her på Hideaways.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere