Besøg San Marino fra vores hideaways i Umbrien

Fra vores hideaways i Umbrien til San Marino, der er verdens femtemindste land, er der små 200 kilometer, og den lille republik er derfor et interessant mål for en dagsudflugt i bil. San Marino har fuldt fortjent flere steder på verdensarvslisten.

San Marino har en interessant historie, og den dag i dag ledes landet efter ældgamle forskrifter, der blev nedskrevet i seks bøger på latin i den sene middelalder. San Marino er blandt verdens ældste suveræne stater, og landet kan spore en ubrudt historie helt tilbage til den 3. september år 301, hvor stenskæreren Marinus efterlod området til “folket”.

Selvom tiden ikke just har stået stille i San Marino, har landet en hyggelig middelalderstemning over sig med små gyder, og gader der slanger sig ned gennem gamle huse og butikker. Her er små pladser i byen og terrasser i indtagende omgivelser, og hist og her i det omgivende bakkede, bjergrige landskab titter en lille kirke frem.

Seværdigheder i San Marino

San Marino er med sine godt 60 kvadratkilometer et meget overskueligt lille land, og de vigtigste seværdigheder kan du nå at opleve på en halv dag.

San Marinos Tre Tårne ligger alle på bjerget Monte Titano, der er på UNESCO’s verdensarvsliste over bevaringsværdige steder. De trå tårne er meget spektakulære, da de ligger helt oppe på forskellige tinder på bjerget. Det ældste og mest berømte af de tre tårne hedder Guaita. Det blev bygget helt tilbage i det 11. århundrede og fungerede en overgang som fængsel.

Palazzo Pubblico er både rådhus i byen San Marino og regeringsbygning i det omgivende land af samme navn. Den lidt sæprægede bygning er tegnet af den italienske arkitekt Francesco Azzurri og blev bygget i mellem 1884 og 1894. Den lidt anmasende stil udtrykker meget godt, at det er her den administrative magt i San Marino har hjemme.

San Marinos basilika svarer nogenlunde til en katedral og ligger i den nordøstlige del af byen San Marino på Piazza Domus Plebis. Kirken er relativ ny fra 1836 og bygget i nyklassicistisk stil. Der har tidligere ligget ældre kirker helt tilbage til det 4. århunderede på samme sted.

San Marino har også sin helt egen “frihedsgudinde” Statua della Libertà, der meget passende ligger på Piazza della Libertà – altså frihedspladsen. Også i byen San Marino. Frihed og selvstændighed spiller en stor rolle i de lokales selvforståelse.

Uden for byen er landskabet en seværdighed i sig selv; det er kupperet med stejle klippevægge, huler og klippefremspring. Når man ser landskabets beskaffenhed, forstår man bedre, at San Marino har formået at forblive frit og selvstændigt i så mange hundrede år.

Læs mere om San Marino på Wikipedia

Rejser til Umbrien

Hideaways er specialist i rejser til Umbrien hvor du bor på håndplukkede hoteller og i ferieboliger. Umbrien er et perfekt udgangspunkt til oplevelser i Italien, foruden San Marino er det oplagt at besøge seværdigheder på dagsudflugter til f.eks Toscana. Læs mere om rejser til Umbrien med Hideaways.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere